מוסד הלימודים שנקר נוסד ב1970, המטרה המקורית שלו היתה להוות בסיס להכשרת אנשי מקצוע איכותים עבור תעשיית הטקסטיל שבאותה תקופה נחשבה לנושאת הדגל בתחום הייצור התעשייתי וכמובן בתחום הייצוא. מפעלים כפולגת, משכית וגוטקס הובילו את התעשייה הישראלית להישגים בינלאומים אדירים. ישנם מספר מקצועות שנדרשו באותה להניע את גלגלי התעשייה. תעשיה וניהול, עיצוב טקסטיל ועיצוב אופנה. הבולטת שבין המחלקות שאיתה בעצם גם מזוהה המוסד שנקר היא המחלקה לעיצוב אופנה. מחלקה זאת הפכה למובילה ובין כתליה צמחו מעצבי אופנה שחלקם הפכו איקונים בילאומיים כדוגמאת אלבר אלבז וויוי בלאיש. מעבר לכך כל תעשיית הטקסטיל ההלבשה והאופנה המקומית מתבססת על מעצבי אופנה שמסיימים את חוק לימודיהם בשנקר.
נכון להיום הפך שנקר למוסד דו ראשי שמכיל שתי פקולטות שאין בינם קשר. מצד אחד הפקולטה להנדסה שבה ניתן ללמוד: הנדסת תעשייה וניהול, הנדסה כימית, הנדסת אלקטרוניקה, והנדסת תוכנה. לימודים אלו צמחו מתוך המסלול של לימודי כימיה ולימודי תעשייה וניהול. מקצועות בסיס בתעשיית הטקסטיל. נכון להיום פקולטה זאת מתחרה בפקולטות אחרות. במוסדות כמו הטכניון ואוניברסיטת באר שבע.
הפקולטה השנייה היותר משמעותית ויותר מזוהה עם השנקר. היא הפקולטה ללימודי עיצוב. שמחולקת למחלקות הבאות: עיצוב אופנה. עיצוב טקסטיל, עיצוב חזותי, עיצוב תעשייתי או בשמו היתר ידוע עיצוב המוצר. עיצוב תכשיטים, עיצוב פנים והתחום הכי חדש – אומנות. בשנים האחרונות הפכה הפקולטה לעיצוב ללגיטימית, כזאת שעומדת בשורה אחת עם בצלאל והמכון הטכנולוגי בחולון. לצורך העניין הובאו למחלקה מרצים מהשורה הראשונה. המיקום של מכללת שנקר ברמת גן על גבול תל אביב עוזר לה מאוד במיצוב. בעיקר מול בצלאל שנמצא בירושלים, עיר שטבעית נחשבת לפחות אהודה מאשר תל אביב.
בשנים האחרונות קמה בשנקר יחידה ללימודי חוץ והעשרה שבמסגרתה יכולים אנשים שהם לא מהתחום להעשיר את הידע שלהם בכל התחומים בהם עוסק שנקר. ביחידה זאת תוכלו לקבל הכשרה בעיצוב פנים, עיצוב אופנה, תכשיטנות. בשונה מלימודי הארבע שנים תוכלו לקבל הכשרה קצרה שטובה בעיקר כסוג של תחביב או עיסוק צדדי.
לפרטים נוספים: קווים המכון לעיצוב ואדריכלות
מומחה לעיצוב